Bond Bureau Dak en Thuislozen accepteert bedankbrief Coördinator niet

“Wij willen Leeflang niet meer als gesprekspartner”

Voorzitter Claudette Etnel van de Bond Bureau Dak- en Thuislozen is niet te spreken over het feit dat de coördinator, Claudia Cotin, een bedankbrief heeft ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid. Recentelijk nog boden de medewerkers een petitie aan bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Wij gaan dit niet accepteren en gaan op de stoep van Volksgezondheid actievoeren”, laat de verhitte bondsvoorzitter weten. De medewerkers beklagen zich erover dat zij al maanden geen salaris hebben ontvangen. 

De afgelopen 5 maanden hebben de medewerkers geen salaris ontvangen. De situatie werd eerder door enkelen al als onhoudbaar omschreven. De onzekerheid is bij de hulpverleners nu niet minder geworden. Etnel: “Dit zullen we niet accepteren, we gaan in actie.” De bondsvoorzitter zegt dat een deel van het personeel al 5 maanden op salaris wacht, terwijl een andere groep uitkijkt naar een toegezegde verhoging van 25 procent. Vrijwel direct na ontvangst van de brief trok de bond vrijdagmorgen naar het kantoor van de minister van Volksgezondheid, waar een gesprek werd gevoerd met de onderdirecteur Tania Sanrochman.

Etnel geeft aan dat de onderdirecteur niet wist dat de coördinator niet op de hoogte was gebracht dat zij zou worden vervangen. “De od bood daarvoor haar verontschuldigingen. Daarom willen wij Murwin Leeflang niet meer als gesprekspartner”, merkt Etnel op. “Onze andere eis is dat Claudia Cotin gehandhaafd blijft en haar salaris ontvangt”, besluit Etnel.   

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: