RaVakSur brengt zorgpunten arbeiders onder de aandacht van regering

Armand Zunder, woordvoerder van de Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur) zegt woensdagavond tegenover de Communicatie Dienst Suriname ‘een openhartige meeting met de regering te hebben gehad’ op het Kabinet van de President. De voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie zegt, dat de zorgpunten van de arbeiders onder de aandacht van de regering zijn gebracht. ‘Er is afgesproken elke maand een keer met het presidium van RaVakSur te praten.’

Er is ook gesproken over de inflatie waaronder de samenleving gebukt gaat. ‘Het besteedbaar inkomen van de wrokoman blijft maar achteruitgaan. Het is duidelijk overgebracht dat de samenleving niet oneindig gebukt kan blijven gaan onder deze situatie. Het besteedbaar inkomen is in de afgelopen tijd met liefst 55% afgenomen.’

De vakbondsleider stelt, dat president Chandrikapersad Santokhi beloofd heeft maatregelen te zullen treffen waardoor de inflatie niet blijft stijgen. Zunder zegt verder, dat er vanuit de regering ook gesproken is over de mogelijkheid van een loonronde. Hierover zijn nog geen concrete afspraken gemaakt. De regering heeft ten aanzien van de loonreeks advies gevraagd aan de Sociaal Economische Raad.  De voorzitter zegt ook, dat er gesproken is over het plaatsten van een vertegenwoordiger van de vakbeweging in de Raden van Commissarissen bij staatsbedrijven.

Lloyd Pool, bondsvoorzitter van het personeel bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, nam ook deel aan het gesprek, Hij zegt dat er gezien de recente verscherping van de Covid-19 maatregelen het openbaar vervoer niet beschikbaar zal zijn voor zorgpersoneel dat in de avond moet werken of juist in de avond van het werk gaat. ‘Het personeel zal verstoken worden van openbaar vervoer. Hierdoor zullen de kosten voor vervoer hoger komen te liggen of anderen zullen naar huis moeten lopen, met alle gevaren van dien.’ Hij heeft daarom het beroep gedaan op de regering om vervoer in zetten voor deze groep.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: