Maatschappijleer

Een tienermeisje van het Marowijneproject meent op vragen van de krant dat het niet prettig is ‘om te leven in een buurt waar er wanorde heerst’. “Regering, wacht niet totdat het je te veel wordt voordat je er iets aan doet.” Een leerkracht geeft aan dat haar school met de leerlingen educatietochten onderneemt ‘naar het bestuurscentrum van Paramaribo’. “Voor het bezichtigen van bezienswaardigheden, het bezoeken van De Nationale Assemblee, overheidskantoren en instituten. Een hele ervaring is dat. Het wordt tijd dat de scholen educatieve tochten organiseren in de omgeving van de school en andere woonwijken. De vorming begint thuis, in de buurt en verdere omgeving. Ik stel maatschappijvorming voor, zodat het volk van morgen, het een en ander kan opsteken van haar woon- en leefomgeving. Dat men daaruit lering trekt, van hoe het moet en hoe het niet moet.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: