Groep Cubanen te Southdrain wordt verwijderd

De groep Cubanen die al een paar weken bivakkeert onder onhygiënische omstandigheden in tentjes bij het kantoor van Canawaima te Southdrain wordt mogelijk woensdag nog verwijderd. Dat melden bronnen Dagblad Suriname. Een officiële bevestiging van de verwijdering is er nog niet.

De Cubanen zouden zich meer en meer schuldig hebben gemaakt aan allerlei diefstallen en andere strafbare feiten en overtredingen. Hun situatie is uitzichtloos geworden, nu de grens gesloten blijft en er geen veerboot op de Corantijnrivier vaart. De Cubanen wilden via Guyana proberen de VS binnen te komen. Maar, de Guyanese autoriteiten hadden al bekendgemaakt, de Cubanen niet toe te laten.

De lokale politie zou inmiddels om versterking hebben gevraagd. Niet duidelijk is wat er met de groep gaat gebeuren. Nadere informatie volgt zodra die voorhanden is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: