Deel verkiezingspersoneel ontevreden met uitbetaalde bedragen

NDP-parlementariër Ann Sadi wordt platgebeld door leerkrachten en anderen die tijdens de afgelopen verkiezingen hebben gewerkt, omdat de geldbedragen die zij hebben ontvangen niet kloppen. “Als er andere beleidsinzichten zijn ten aanzien van de betalingen lijkt het mij goed dat dat door wordt gecommuniceerd met deze speciale doelgroepen. Ook hebben zij aangehaald dat mensen, die in het binnenland hebben gewerkt, hetzelfde geld hebben ontvangen als mensen die in Paramaribo hebben gewerkt. Graag duidelijkheid hierover, omdat het heel veel ontevredenheid met zich meebrengt”, benadrukte de NDP’er uit Commewijne dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is deze maand gestart met de uitbetaling van het verkiezingspersoneel. Alleen de ‘vouwers’ worden op het hoofdkantoor van Biza uitbetaald, de rest van het verkiezingspersoneel wordt via de districtscommissariaten uitbetaald op de rekeningnummers die zij hebben doorgegeven.

Bijna SRD 50 miljoen voor verkiezingspersoneel

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken deelde mee ook geluiden te hebben ontvangen dat sommige mensen niet tevreden zijn met de uitbetaalde bedragen. Deze zullen worden genoteerd. Feit is wel dat de overheid bijna SRD 50 miljoen heeft uitbetaald aan verkiezingspersoneel nadat de mensen bijna 7 maanden erop hebben gewacht. “Het is dan misschien logisch dat de administratie niet helemaal klopt, omdat in de vorige regeerperiode niet alles administratief is opgeschreven. De mensen die ontevreden zijn, gaan we meenemen”, aldus de minister.

FR 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: