Strenge Duitse lockdown: scholen dicht en vuurwerkverkoop verboden

In Duitsland geldt vanaf 16 december tot 10 januari een veel strengere lockdown. Tijdens de lockdown moeten veel winkels de deuren sluiten en moeten ook scholen en kinderdagverblijven “in principe” dicht, maakte bondskanselier Angela Merkel zondag bekend. Daarnaast wordt verkoop van vuurwerk in de aanloop naar de jaarwisseling verboden.

Alleen essentiële winkels, zoals supermarkten, drogisterijen en apotheken, en banken mogen de deuren tijdens de lockdown openhouden. Aan werkgevers wordt gevraagd hun werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Naast de sluiting van winkels en scholen wordt tijdens de aangescherpte lockdown ook alcoholconsumptie in het openbaar verboden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: