Voedseltechnoloog Stutgard: “Extra letten op wat je eet tijdens feestdagen”

De decembermaand is een feestmaand en in Suriname is feesten gelijk aan eten. Door de druk op de commerciële keukens van ons land verwacht voedseltechnoloog Ricky Stutgard niet alleen lekkere hapjes, maar ook een toename op de kans dat bepaalde aanbieders het eten onvoldoende voorbereiden. “Eten kan dan niet in voldoende mate verhit zijn, waardoor de kans op voedselvergiftiging bestaat.” Voor Stutgard is het zo dat ondanks de drukte voedsel op de juiste manier moet worden behandeld. “Wat gekoeld moet worden moet gekoeld blijven en wat warm moet zijn moet op de juiste temperatuur gehouden worden.” Stutgard richt zich ook tot de consumenten, dat zij geen zaken moeten accepteren die niet voldoen aan de norm. “Als iets warm moet zijn, maar het wordt koud aangeboden dan moet men dat niet accepteren”, merkt de voedseltechnoloog op.

In deze periode is het ook extra opletten dat consumenten niet zomaar producten in de aanbieding in de winkelmand plaatsen zonder de vervaldatum te controleren. “Juist in deze drukke periode kunnen vervallen producten met speciale actie kortingen worden aangeboden en mensen moeten erop letten dat de vervaldatum niet verstreken mag zijn”. Stutgard geeft daarom als tip mee om extra te letten op de vervaldatum bij de aanschaf van levensmiddelen.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: