Terugblik: Langste Kerstbrood

Het is decembermaand, traditiegetrouw is het zoals jaarlijks, weer tijd voor de bekende kerstbroden. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van Ronny Pahlad, eigenaar New Suriname Dream Cafe.  Het is al 7 jaren dat wij geen langste kerstbrood hebben gepresenteerd aan de samenleving. De reden hiertoe is dat de “stenen oven” er niet meer is om het geheel in 1 lengte te bakken. Sedert deze activiteit in “De Punt “ was het altijd een groot spektakel rond dit , onze,  “langste kerstbrood “. Er was begonnen met een brood van 5 meter en de laatste was 9 meter, en dit werd gebakken in oude Dream Cafe aan de Herenstraat. Dat recept ligt bij de bakker Naushaad die het niet wil vrijgeven. Met Dream Cafe loopt het naar omstandigheden redelijk. Covid treft zeker de Horeca. We proberen, ondanks de vele hobbels rond covid, toch nog te overleven aldus Pahlad.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!