Aftrap 100.000 bomen planten

“Zonder bomen zijn we bezig om mensheid uit te roeien”

Het doel van levensmiddelentechnoloog Reinier Taus om voor juni 2021 honderdduizend (100.000) bomen te planten in Suriname krijgt verder vorm. Maandag werden 250 boompjes uitgedeeld aan verschillende enthousiaste personen die mee doen om Suriname groener te maken. In totaal zijn tot nu toe ruim 1500 bomen geplant vertelt Taus. De belangrijkste boodschap van Taus is dan ook “planten, planten en planten”. “Zonder bomen zijn we bezig om de mensheid uit te roeien.” Het initiatief is onderdeel van het Caribbean Philanthropic Alliance Tree Planting Project, waarvan professor Rosalea Hamilton de voorzitter is.   Het project zal ook door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij worden ondersteunt laat Taus weten. Diverse organisaties geven reeds hun ondersteuning.

Unesco die ook vertegenwoordigd was, legde de nadruk op de toename van de ‘stenen’ in de stad, omdat er teveel bomen worden gekapt. De boodschap was dat het groener moet worden in de binnenstad.  Professor Sieuwnath Naipal stond stil bij de verandering van de klimatologische aspecten waarmee wij regelmatig geconfronteerd worden. Hij geeft aan dat uit zijn waarneming de regentijd dit jaar veel eerder is begonnen. Over de bomen merkt Naipal op dat deze een wapen tegen klimaatsverandering zijn en ‘een grote boom vervangt 5 airco’s’. Het motto van de dag was: “Exit with trees, is exit with nature, is exit with human beings”.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: