Eerste virtuele Handelsmissie tussen Suriname en Nederland succesvol afgesloten

Tweede missie reeds in planning

De eerste virtuele Handelsmissie tussen Suriname en Nederland is een succes. Dit uniek initiatief van Clip Training & Consultancy NV in samenwerking met Beeworks, is enthousiast ontvangen door de meer dan 100 deelnemers. Dat blijkt uit enthousiaste feedback van deelnemers op de inspirerende en veelbelovende presentaties van ministers, de aankomend ambassadeur van Nederland in Suriname, succesvolle ondernemers en professionals, in Suriname zowel Nederland. Deze unieke virtuele handelsmissie is een mooie aansluiting op de recent herstelde relatie tussen Suriname en Nederland, als onderdeel van de prioriteitenlijst van de nieuw aangetreden Surinaamse regering. De Nederlandse ambassade in Paramaribo, evenals de Surinaamse regering, hebben daarom ook een substantiële bijdrage geleverd en deze missie ondersteund, alsook lokale bedrijven, media en ondernemers. De inleidingen en presentaties belichtten vooral de voordelige handelsbetrekkingen en veelbelovende perspectieven voor beide landen, op basis van vooral gelijkwaardig partnerschap en wederzijds respect.

Het lijvig programma richtte zich op inzichten en handvaten voor het ondernemen in beide landen. Enkele professionals deelden specifieke kennis en ervaring met betrekking tot onder andere: zakelijke dienstverlening, finance en accountancy, diplomatie, diaspora en juridische dienstverlening. Het onderdeel wetenswaardigheden gaf middels het in kaart brengen van data verheldering in de potentie van beide landen op zakelijk gebied. En tot slot gaf een van de sprekers een korte uiteenzetting van het belangrijk aspect van de culturele en zakelijk ethische verschillen. De tweede virtuele Handelsmissie staat intussen reeds gepland voor de eerste week in februari 2021.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: