Suriname nog niet economisch onafhankelijk

Na 45 jaar zijn we economisch afhankelijker dan ooit geworden ondanks dat wij in 1975 een voor die tijd astronomisch bedrag hebben meegekregen van 3,5 miljard NF. Wat is de hoofdoorzaak waarvan Suriname in dit college van prof. Howard Nicholson als duidelijk voorbeeld wordt gesteld waarom en hoe het verkeerd kon gaan ? Luister er aandachtig naar, vooral onze beleidsmakers. Net als Afrika moeten  ook de Zuid Amerikaanse landen tegen elke prijs worden gehouden in hun rol van leveranciers van RAW materials en mogen ze nooit zelf manufacturers worden. Een systeem dat bewust zo in stand wordt gehouden. Dat is de enige garantie zodat de rijke landen rijk kunnen blijven. De Wereldbank, IMF en WTO zijn de instituten die ervoor moeten zorgdragen dat wij in dat systeem blijven. Pas wanneer wij leiders hebben die dat beseffen en bereid zijn deze afhankelijkheid te doorbreken zullen we werkelijk onafhankelijk kunnen worden. Productie en verwerking van onze natuurlijke rijkdommen zijn daarbij essentieel. Het exporteren van onbewerkt hout, goud, bauxiet, vis, agrarische basisproducten moet worden stopgezet en daar in de plaats hier worden verwerkt. Maar daar heb je leiderschap op basis van ontwikkelingsvisie voor nodig, het inzetten van alle deskundigheid, een gemotiveerd volk dat in eenheid optrekt.  Laat deze onafhankelijkheidsdag ons eindelijk tot dat besef laten komen!!!

Dharm Mungra

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: