Franse president Macron feliciteert Suriname

De president van de Franse Republiek H.E. Emmanuel Macron feliciteert  ter gelegenheid van de vijfenveertigste verjaardag van de Republiek Suriname president Chandrikapersad Santokhi en de bevolking van Suriname.

‘De relatie als buurlanden tussen Frankrijk en Suriname maakt onze twee landen natuurlijke partners, ik hecht veel belang aan deze banden’, aldus Macron in zijn felicitatieboodschap. 

‘Onze gezamenlijke grensoverschrijdende samenwerkingsinspanningen, die eerste resultaten hebben opgeleverd op het gebied van gezondheid, verdienen het ook om te worden nagestreefd op het gebied van veiligheid, economische ontwikkeling en milieubescherming. Het gezamenlijk beheer van de Marowijnerivier, met respect voor de bevolking en ons ecologisch erfgoed, moet een van onze prioriteiten zijn’, stelt het Franse staatshoofd. 

‘Op dezelfde manier zou de precieze definitie van onze grenzen het mogelijk maken om beter op te treden tegen illegale activiteiten, die de gezondheid van de rivierbewoners aantasten, evenals de vooruitzichten voor de ontwikkeling van het toerisme in de regio. Meer in het algemeen hoop ik dat onze twee landen kunnen doorgaan om samen te werken aan de uitdagingen van onze tijd, met name in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van het milieu op het plateau van Guyana, dat een gemeenschappelijk ecologisch en cultureel erfgoed vormt.’

Macron bedankt verder voor de uitnodiging om de festiviteiten bij te wonen en geeft aan dat hij Paramaribo op 25 november niet persoonlijk kon bezoeken.

‘Aangezien ik Paramaribo op 25 november niet persoonlijk kon bezoeken, vroeg ik de Franse ambassadeur in Suriname, de heer Antoine Joly, om mij daar te vertegenwoordigen in naam van de vriendschapsbanden tussen onze landen. Gelieve, Meneer de President, de verzekering van mijn bijzondere hoogachting te aanvaarden’, besluit het Franse staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: