‘Het district Marowijne is geen oorlogsgebied’

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag tijdens de behandeling van de 2020-begroting in De Nationale Assemblee duidelijk gemaakt, dat het district Marowijne vandaag de dag geen oorlogsgebied is. Dat dit district enkele jaren geleden tot oorlogsgebied is verklaard, is volgens Santokhi een hardnekkig bericht dat regelmatig terugkomt. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Vanuit het parlement kwam de vraag wat de regering zal doen om officieel de status van Marowijne als ‘oorlogsgebied’ te beëindigen. De president zei, dat bij algemeen decreet van 1986 de noodtoestand werd uitgeroepen in Marowijne. Deze noodtoestand is echter bij Wet van 1989 opgeheven. Santokhi benadrukte dat het district Marowijne onder het gezag van de regering en het lokaal bestuur is. ‘De veiligheid in Marowijne blijft gewaarborgd. Er is geen sprake van oorlogsgebied, ook niet van de status daarvan.’

error: Kopiëren mag niet!