Regering treedt hard op tegen illegale cambiohouders – Eén arrestatie in Commewijne

De regering treedt hard op tegen illegale cambiohouders die de valutakoers verhogen. Terwijl de koers aan het dalen is en voor de aankoop rond SRD 18,50 voor de US$ en SRD 18,60 voor de Euro ligt, zien illegale cambiohouders kans om de US$ illegaal tegen een koers van SRD 20 te verkopen. Hierover heeft de regering reeds gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en zal hard optreden, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname vrijdag.

Er zijn inmiddels aanhoudingen verricht en geld in beslag genomen. Na een razzia in het district Commewijne door Justitiële diensten, is ondernemer P. aangehouden. De praktijk leert, dat er op bepaalde plekken voor girale transacties tegen een koers van SRD 18,50 volop Amerikaanse dollars in voorraad zijn. 

De regering roept cambiohouders op om de geünificeerde koers te blijven hanteren en zich niet schuldig te maken aan illegale valutahandel. Ook op de gemeenschap wordt het beroep gedaan geen gebruik te maken van deze illegale diensten, maar via de legale instanties aan Amerikaanse dollars of Euro’s te komen. 

error: Kopiëren mag niet!