“Geen activiteiten, maar dat stopt mij niet om bezig te zijn”

Door het Covid-virus zijn heel wat activiteiten gestopt, maar dat stopt mij niet om me zelf bezig te houden”, zegt een burger op een bepaalde leeftijd aan de krant. De burger gaf aan dat hij met vrienden onderling toch alle activiteiten proberen te doen. “Door te rennen, kaarten spelen en dammen proberen wij actief te blijven. Wij zijn met ons vieren en zijn ook nog bang om besmet te raken door het virus. Voor wij onze handelingen plegen, nemen wij de matregelen in acht en letten op alle handelingen die wij doen en gedaan wordt in onze omgeving waar wij op dat moment zijn. Het alleen thuis zitten of met een mobiel frustreert je nog meer. Je slaapt ook veel, terwijl je juist op zo een leeftijd actief moet zijn”, benadrukt de burger. “Ik zie heel veel oudjes net als ik thuis zitten en wachten op kinderen en kleinkinderen. Het gevoel is niet altijd goed voor hen, omdat zij niets meer kunnen doen. Zij zijn dus afhankelijk van anderen. Ik kan het nog en weet dat velen het ook kunnen.”  De burger adviseert eenieder om actief te blijven en ook voorzichtig te zijn in elke handeling. “Je gezondheid is nog steeds belangrijk, maar het blijven zitten en stressen maakt het erger.”

TM

error: Kopiëren mag niet!