“Alles kan zolang de wil er is”

“Uit eten deden we twee tot drie keer in een week, maar nu kan het niet meer. Thuis eten wij samen, maar het was leuk me een beetje aan te stellen in mijn mooie kleding, schoenen en mijn tas”, zegt een negenjarig meisje. Nu de restaurants alleen take out kunnen doen, vinden veel kinderen en ook volwassenen dat niet prettig.  

Aradhana gaf aan dat zij niet iemand is die naar de disco gaat. Uit eten met haar vrienden op verschillende locaties was een uitje voor haar. “Het was voor de kinderen toch een avontuur, vooral als ze bij de plek waar ze eten, konden spelen.  Maar andere burgers pakken het heel anders op. Wie zegt dat wij niet meer uit eten kunnen? Alles kan zolang je creatief ben”, zegt een andere burger. “Je gaat niet bij dezelfde plek waar je hebt besteld kunnen eten, maar buiten en over straat wel. Je geniet van het openbaar en je houdt je aan de Covid-maatregelen. Het belangrijkste is dat je niet in contact komt met anderen of dichtbij hen bent. De meeste leuke plekken om kinderen bezig te houden zijn ook op slot, maar het creatief houden geeft hun wel een goed gevoel”, zegt de burger. “Je brengt je eten mee naar de plek waar je de maatregelen in acht kan nemen en je geniet met je gezin. De kinderen zijn in hun mooi pak en je neemt mee wat je comfortabel houdt. Alles kan zolang de wil er is en creativiteit het ondersteunt.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: