Breaking; Personeel SLM in actie

De personeelsbond bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BP-SLM) heeft vandaag, vrijdag het werk neergelegd. Dit is besloten na een Algemene Leden Vergadering. Steven Samson, waarnemend bondsvoorzitter zegt dit aan Dagblad Suriname. Volgens hem gaat hem om een eenmalige actie die als signaal moet dienen.De bond zou tot gisteren wachten op reactie van minister Albert Jubitana, van Transport Communicatie en Toerisme, cq de regering. De reactie is uitgebleven tot nu toe. De dreigende actie is het gevolg een mededeling van waarnemend directeur John Sandie dat de directie geen uitvoering kan geven aan de eis van het personeel om de salarissen aan te passen aan de unificatie koers van SRD 14,29 voor de US dollar. Somson zegt dat de bond niet zal afwijken van de overeenkomst. De bond gaat in geen geval lager dan de huidige officiële koers. Het is ons recht zegt Samson. Volgens ons CAO worden de salarissen tegen de dollar koers betaald. Dat is eenmaal zo in de luchtvaartsector. Samson benadrukt dat het personeel al behoorlijk heeft ingeleverd. Wij houden ons op het standpunt; op ons salaris willen we 14,29 zien. President Chan Santokhi heeft woensdagavond aangegeven dat de schuld bij de SLM ruim 100 miljoen dollars is. Het staatshoofd noemde het bedrijf bijna stuurloos. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: