Politie arresteert twee ‘money mules’

Via vals Facebook-account op naam van de minister van Financiën werd geld geïncasseerd

De 28-jarige M.K. is dinsdag 20 oktober door leden van Recherche Regio Midden aangehouden op verdenking van oplichting of medeplichtigheid aan oplichting aangehouden. Zij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Twee dagen later werd de 24-jarige militair G.M. door de Militaire Politie opgepakt voor dezelfde feiten, zo meldt het Korps Politie Suriname vandaag, woensdag 28 oktober.

De aanhouding en in verzekering stelling van de twee houdt verband met een politieonderzoek naar de oplichting van meerdere personen door iemand met een vals Facebook-account op naam van minister van Financiën Armand Achaibersing.

De crimineel, die zich voordoet als de minister, biedt valuta ten verkoop aan tegen een lager bedrag dat gangbaar is of biedt geldleningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden. De personen, die door de crimineel aan de haak zijn geslagen, hebben (on)kosten voor de transacties betaald door geldbedragen in Surinaamse dollars te storten op de bankrekeningen van M.K. en G.M.

De twee hebben de Surinaamse dollars omgezet in Amerikaanse dollars, die zij vervolgens overmaakten naar iemand in het buitenland. K. en M. hebben commissies ontvangen voor hun hand- en spandiensten. 

Personen als beide verdachten worden in de internationale oplichtingswereld ‘money mules’ (geldezels) genoemd.

error: Kopiëren mag niet!