AstraZeneca mag in de VS onderzoek hervatten

AstraZeneca mag de Amerikaanse proef met zijn experimentele coronavaccin hervatten. Het farmaconcern kreeg goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouders, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Het Amerikaanse onderzoek van AstraZeneca werd op 6 september stilgelegd na een melding van een ernstige neurologische ziekte bij iemand die deelnam aan een Brits testprogramma. Vermoedelijk betrof het transversale myelitis, een acute ontsteking in een deel van het ruggenmerg. In het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Zuid-Afrika zijn de testprogramma’s van AstraZeneca al hervat. Het vaccin van AstraZeneca wordt ontwikkeld samen met onderzoekers van de Universiteit van Oxford.

Paul Mango, adjunct-stafchef van de Amerikaanse Health and Human Services, zei dat hij optimistisch was dat een Amerikaans proces door Johnson & Johnson zou worden hervat. J&J schortte vorige week een omvangrijk onderzoek op dat zich in de laatste fase bevindt, nadat een deelnemer aan het testprogramma onderzoek ziek werd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: