Minister Achaibersing bezoekt Belastingdienst – Bewindsman wil een moderne Belastingdienst

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Directoraat der Belastingen en de Belastingdienst, die onder dit directoraat ressorteert. De bewindsman heeft kennisgemaakt met het personeel en notitie genomen van de omstandigheden waaronder de werkzaamheden verricht moeten worden. Vanuit de leiding van het ministerie zal worden nagegaan op welke wijze het directoraat getransformeerd kan worden naar een moderne dienst, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname,

Minister Achaibersing vindt dat de Belastingdienst te weinig als instrument wordt ingezet om het macro-economisch leven te beïnvloeden. Dat zal in de toekomst wel moeten gebeuren. De directie heeft de opdracht gehad om de dienst te transformeren naar een moderne Belastingdienst.

Met directie en management is afgesproken, dat de medewerkers de gereedschappen krijgen aangereikt om, ondanks de gebrekkige middelen, hun werk naar behoren te kunnen doen, zoals het efficiënter maken van het inningsproces, zodat de Staat meer inkomsten kan genereren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: