Dc Radjab: “Als boothouders niet willen varen, moeten ze vergunningen inleveren”

Districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne is het al spuugzat dat de boothouders in Commewijne nog steeds niet willen varen en een bedrag van SRD 10 per passagier per rit eisen. Ondanks herhaaldelijke pogingen en onderhandelingen is het noch het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme noch de dc gelukt om de boothouders zover te krijgen om te varen. “Als de boothouders niet willen varen, moeten ze hun vergunningen maar inleveren”, zegt Radjab geïrriteerd. Hij vindt dat het bestuur van de boothouders, onder leiding van Ann Sadie, politieke spelletjes aan het spelen is. Sadie is naast voorzitter ook NDP-parlementariër. “Waarom hebben ze dit bedrag niet gevraagd toen hun regering aan de macht was? Hoe komt het dat ze hun achterstallige subsidies nooit onder hun eigen regering hebben gehad? En waarom zijn ze niet gaan vechten voor tariefsverhoging onder hun eigen regering”, vraagt de dc.

De burgervader zegt dat een klein deel van de boothouders wel wil varen. Met deze groep gaat hij duidelijke afspraken maken, zodat de burgerij toch nog de oversteek naar de stad kunnen doen. “Anders gaan we pendelboten van de staat moeten inzetten, zoals dat in Alliance gebeurt”, aldus de burgervader. Volgens zijn berekeningen en die van het ministerie van TCT is er een tarief van SRD 3,40 per passagier per rit berekend voor de boothouders.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!