Douane geeft signaal via alv

“Een hemd kost SRD 400”

De douane hield woensdagmorgen een algemene ledenvergadering (alv). De reden hiervan is dat de bond al vanaf 3 augustus wacht op een reactie op hun brief om ontvangen te worden door de minister van Financiën. Dit laat bondsvoorzitter Joyce de Vlugt weten. “Als je nagaat, dan zijn bijna op alle ministeries de bonden al ontvangen door de ministers en zijn er al gesprekken gevoerd met de structuren, maar bij onze minister is dat nog niet het geval.” Momenteel doet een niet bevestigd bericht de ronde dat ‘een of ander managementteam van oud gepensioneerden de dienst zal uitmaken’. De Vlugt laat weten dat tijdens de vorige regering een rechtvaardige strijd is gevoerd om eigen mensen op de posten te krijgen en dat is ook gelukt. “We gaan dat niet weer uit handen geven”, zegt de voorzitter. De Vlugt vertelt dat nu de brief nog steeds niet is beantwoord, de vraag rijst ‘of de minister wel van plan is om met ons te praten’. Ze benadrukt vooralsnog niet in actie te zijn, maar geeft aan dat er tal van rechtspositionele zaken zijn die spelen.

Uniform

Voor het laatst hebben de mensen in 2017 een uniform gehad, doet de bondsvoorzitter uit de doeken. “Om zelf een uniform aan te schaffen, betaal je alleen voor een hemd SRD 400.” Een ander pijnpunt is dat overuren al langer dan een jaar niet worden uitbetaald. De Vlugt noemt een aantal andere zaken die reeds in de brief van 3 augustus aan de minister onder de aandacht zijn gebracht. Het hebben van een eigen gebouw staat ook op de lijst en daarover laat De Vlugt weten dat dit er in principe al staat, maar dat door de wisseling van de wacht zaken met de aannemer/leverancier opgenomen moeten worden. “Er is nog heel veel te doen”, besluit de voorzitter.
RB

error: Kopiëren mag niet!