Prijzen vis niet gewijzigd

“De verkoop heb ik heel erg onderschat”, zegt een visverkoper tegenover de krant. “Het ging nog goed met de verkoop de afgelopen week, maar nu is het alleen maar wachten en uitkijken naar klanten. Als verkoper kan je niet op een plaats blijven zitten. Je gaat je zelf bijna overal naar toe moeten verplaatsen. De verkoop op de markt is wat anders. Dan komen de mensen naar je toe, maar het gaat niet altijd vlot. En over straat kan je dan niet op een plaats blijven. In een week als je in een specifieke buurt bent en de verkoop vlot is gegaan, verwacht men op z’n minst dat je na een week weer daar gaat komen verkopen. De dagen daarvoor ga je net maar 3 tot 4 klanten krijgen. Als je langs een straat verkoopt waar veel auto’s rijden, heb je nog een kans. Maar nu is dat ook verminderd vanwege de benzineverhoging. Ook is de verkoop die ik weekends deed, veranderd. Des weekends ging ik in een pick-up langs huizen om te verkopen, maar nu heb je nauwelijks mensen die willen kopen. Ik kan die grap ook niet meer maken want je gaat genoeg moeten tanken. Wat prijzen betreft, is alles nog hetzelfde. Er is nog geen nieuwe prijs vastgesteld.”

TM

error: Kopiëren mag niet!