Ouders/verzorgers over het algemeen tevreden over eerste schooldag van hun kind

Groot probleem blijkt schoolbusvervoer


De lessen op scholen zijn donderdag weer begonnen. Maar hoe is de eerste schooldag gegaan voor de kinderen? En blikken de ouders/verzorgers tevreden terug op die eerste schooldag? Het Dagblad Suriname stelde deze vragen op haar Facebookpagina en dat leverde binnen korte tijd vele reacties op. Over het algemeen zijn ouders/verzorgers over de eerste lesdag van hun kind(eren). Een terugkerend kritisch geluid betreft het busvervoer van leerlingen naar school. Hieronder een willekeurige selectie uit de reacties.

Shanti: ‘De eerste schooldag was goed voor m’n dochter. Hele goeie opvang op school. En de juf appt mij al sinds een week over de voorbereidingen op school. Heel goeie directie en team. En wel in het district Wanica.’

Ambyjy gaat in op het werk van de leerkrachten: ‘De leerkrachten moeten 2x werken voor een gehalveerd salaris met de nieuwe koers. Elke dag, de hele dag op school werken en dan nog thuis online werken? Als je klassen halveert moet je toch 2x de leerkrachten hebben?? Hebben leerlingen voordeel aan oververmoeide en gedemotiveerde leerkrachten?’

‘Wanneer beginnen de schoolbussen te rijden?’

Roshnie vraagt zich af wanneer de schoolbussen beginnen te rijden. ‘Want mijn zoon zit in de 4e mulo en hij kon ook niet naar school.’

Brandy: ‘Wel, mijn kind kon vandaag niet beginnen, omdat de schoolbussen van de leerkrachten en overige kinderen niet rijden. Hoelang gaat het nog zo blijven? Hebben de kinderen van Paramaribo alleenrecht, what about het binnenland……….?’

‘Een beetje angstig, maar sowieso moeten de kids weer naar school. Hopelijk worden de Covid-maatregelen in acht genomen. Het is een nieuwe situatie voor ons allemaal, maar wij kijken positief naar de situatie en bidden natuurlijk’, schrijft Diesje.

‘Mijn dochter is hartstikke blij, want ze baalt al van het thuis blijven’

Patricia: ‘Ik vind het heus goed hoor als de school weer begint en me dochter is hartstikke blij, want ze baalt al van het thuis blijven.’

Marie Jane: ‘Geen schoolvervoer, weinig bussen, te lang wachten op de bus.’

Debby schrijft: ‘Als moeder van 3 kinderen die in verschillende klassen zitten op een glo- en muloschool en die zelf leerkracht is, vind ik het erg verwarrend qua schoolroosters, oppas voor mijn jongste en het feit dat we dagelijks met mond/neusbescherming van 7.30 tot 13.00 in de klas moeten zijn.’

Chitra: ‘In deze situatie dienen wij een positieve houding te nemen en samen te werken, zodat het een vruchtbaar schooljaar wordt voor alle leerkrachten en leerlingen.’

‘Moeilijk om de kinderen te houden aan de 1,5 meter afstand’

Volgens Vanita is het ‘moeilijk om de kinderen te houden aan de 1,5 meter afstand. Je zag dan ook veel groepjes op het erf heel dicht bij elkaar. Zou het niet veiliger zijn, dat de kinderen direct naar hun klas gaan en dan daar verder babbelen met hun klasgenoten? Dan zitten ze wel op afstand aan hun tafel.’

‘Maar een (1) leerling heeft zich aangemeld op school’

Jimmy: ‘Als leerkracht op een LBO-A school in het distrikt Commewijne heb ik vandaag, 1e schooldag, meegemaakt dat zich maar een (1) leerling heeft aangemeld op school. De rest is niet komen opdagen. De schoolbussen rijden ook nog niet en zo ook de particuliere lijnbussen.

Ik kijk uit wat het morgen wordt.’

Mariska is ‘een beetje bezorgd hoe kleuters van 8 tot 12 met mondkap gaan zitten’.

Urmila: ‘Op Commewijne rijden geen schoolbussen. Kinderen zijn terug naar huis en ook geen particuliere bussen rijden hier.’

Sherita: ‘Met dat stuk van mondkap op van 8 tot 1 uur in deze hitte…

Het moet…, maar ik heb medelijden met de kids. Is al over bekend dat het niet gezond is om mond-/neuskap zolang op te hebben. Je gaat ziek worden door je eigen bacteriën en dergelijke in te ademen. Je longen gaat er toch aan lijden en deze zijn maar kids.

Ik had toch graag gezien, dat ze de tafels van kinderen hadden afgeschermd zodat ze zonder mondkap konden zitten in de klas.

Desnoods vraagt men de ouders zelf om dat te doen, maar doe het, het is veiliger voor de kinderen.’

Annie schrijft, dat haar zoon in de zesde klas zit. ‘Hij gaat voor de maand oktober maar 5 keer naar school. Ik vind dat vreselijk. Hoe ga je nou een leerling kunnen voorbereiden op een toets als je maar 5 keer in een maand naar school moet gaan?’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: