Jaardag Mahatma Gandhi herdacht in Nickerie

De organisatie SCV-Karishma,heeft vandaag de 151 ste geboortedag van de wereld bekende leider Mahatma Gandhi herdacht bij zijn Borstbeeld in het centrum van Nieuw Nickerie. DNA-Leden, vertegenwoordigers van SCV-Karishma maar ook Districtscommissaris mw.Senrita Gobardhan wezen bij deze gelegenheid allen op het belang van Geweldloosheid in alles dat wij als mens doen of ondernemen.Indien in leven zou de legendarische leider,Mohandas Karamchand Gandhi vandaag 02 oktober zijn 151ste jaardag vieren. Mahatma Gandhi zoals hij ook bekend staat was een Indiaas politicus die na zijn rechtenstudie in Engeland vertrok naar Zuid Afrika,waar hij zich voor de Indiase bevolkingsgroep inzette. Na terugkeer in India werd hij leider in de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Gandhi was één van de grondleggers van de moderne staat India en grote voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie.Gandhi spande zich ook in voor de verzoening tussen hindoes en moslims in India.In 1948 werd hij op 79 jarige leeftijd vermoord door een extremistische hindoe.De geboortedag van Mahatma Ghandi,2 oktober werd door de Verenigde Naties in 2017 uitgeroepen tot Internationale dag van de Vrede en Geweldloosheid.(Bic NIckerie)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: