Dwarka: “Government take afschaffen is niet realistisch”

Vakbondsman Dayanand Dwarka vindt niet dat de government take moet worden afgeschaft. De government take is een belangrijke inkomstenbron voor de regering die momenteel tracht haar staatshuishouding op orde te brengen. “Het is niet realistisch om de government take af te schaffen”, zegt hij naar aanleiding van de kritiek uit de gemeenschap al zou de government take moeten worden afgeschaft als gevolg van de unificatie van de wisselkoers. Hij brengt ter herinnering dat de government take jaren terug is ingevoerd nadat de rij-en voertuigenbelasting werd afgeschaft. “De government take is toen in de plaats van de rij-en voertuigenbelasting gebracht als een belastingvorm”, aldus Dwarka. De vakbondsman begrijpt de commotie in de samenleving, gezien de verhoging van de brandstofprijzen op de budgetten van het volk drukt. Maar hij blijft blijft erbij dat wie het meest brandstof gebruikt, het meest zal betalen.  Wil de regering de govenment take zelf afschaffen, zal ze ook op zoek moeten gaan naar andere financieringsbronnen. Op dit ogenblik heeft de regering weinig keus, aldus Dwarka. Om de rust weer in de samenleving te brengen is het belangrijk dat de regering de BTW zo gauw als mogelijk invoert. Door de invoering van deze vorm van belasting wordt de loonbelasting lager en betaalt de informele sector ook belasting, zegt Dwarka.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!