‘Hoog werktempo regering zorgt mogelijk voor onbegrip’

Het tempo van de regering is hoog en dat zorgt volgens president Chandrikapersad Santokhi misschien voor onbegrip. Hij zei in zijn Jaarrede dinsdag, dat de regering daarom extra aandacht zal besteden aan een goede  dialoog met de samenleving, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

De president zei, dat de regering sinds 16 juli onvermoeibaar, dag en nacht, heeft doorgewerkt om de financieel-economische situatie in kaart te brengen en een strategie uit te stippelen om uit de crisis te komen. ‘Dat pad is niet makkelijk, vol obstakels, maar zal met succes afgelegd worden. Het volk van Suriname is een veerkrachtig volk.’ 

‘De regering zal niet rusten voordat zij haar huishouding op orde heeft, de tekorten heeft weggewerkt, investeerders heeft aangetrokken, nieuwe werkgelegenheid geschapen, onze kinderen weer veilig zijn en het beste onderwijs genieten die ons land kan geven. We zullen niet rusten voor er voldoende bouwgronden zijn voor jonge gezinnen en de inkomsten uit onze natuurlijke hulpbronnen weer op een eerlijke en rechtvaardige manier naar het volk gaan. We zullen niet rusten totdat de waarheid van corruptie van de afgelopen jaren onderzocht en berecht is. We zullen niet rusten voor we de Covid-19 pandemie onder controle hebben’, sprak Santokhi. 

Hij stelde, dat de regering een sterk, professioneel en toegewijd team van ministers heeft, die dag en nacht werken in Surinaams belang.

‘De regering heeft de uitdaging niet op zich genomen, omdat het makkelijk is, maar omdat de loop van de geschiedenis, deze verantwoordelijkheid op haar schouders heeft gelegd. We komen niet uit de crisis door alleen te praten, maar vooral door hard te werken en actie te ondernemen.’

De president erkende in zijn toespraak, dat de prijs betalen voor het opruimen van de chaos van tien jaar wanbeleid voor velen unfair voelt. 

‘De regering zal de sanering aanpakken met een genuanceerd en gefaseerd beleid. Zij gaat niet in het wilde weg hakken. De basis van haar beleid is dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Iedereen – niemand uitgezonderd – zal een bijdrage moeten te leveren, om Suriname weer op een pad van groei en bloei te krijgen. Dat zal gebeuren naar draagkracht. Het is niet makkelijk, maar als we het samen doen, maken we het een beetje dragelijk.’

error: Kopiëren mag niet!