Coronavirus eist meer dan miljoen mensenlevens

Het coronavirus heeft wereldwijd al meer dan een miljoen dodelijke slachtoffers gemaakt, blijkt uit het overzicht van de Amerikaanse John Hopkins-Universiteit. In de Verenigde Staten (VS) zijn met 205.000 de meeste doden gevallen. Brazilië (142.000), India (96.000) en Mexico (76.000) volgen.

Het virus heeft overal ter wereld economieën lamgelegd en gezondheidsvoorzieningen overbelast geraakt. Elke zestien seconden sterft een persoon aan de gevolgen van het virus. Momenteel sterven twee keer zoveel mensen door corona als door malaria. De afgelopen week heeft het virus zich opnieuw sterk uitgebreid in tal van landen. De angst voor een tweede golf is in veel landen realiteit geworden.

Het coronavirus dook eind vorig jaar voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan als een mysterieuze longziekte. Het verspreidde zich vervolgens over de gehele wereld. Wereldgezondheidsorganisatie WHO betitelde het coronavirus op 11 maart officieel als een pandemie.

error: Kopiëren mag niet!