President Santokhi kondigt nieuwe maatregelen aan in strijd tegen Covid-19

Vluchten naar het binnenland wordt hervat 

Luchtverkeer verder uitsluitend geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondagavond in een televisietoespraak nieuwe maatregelen aangekondigd in het kader van bestrijding van het Covid-19 virus.

Vanaf maandag 28 september tot en met zondag 11 oktober gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 1

Het uitgaansverbod is ingesteld van 21:00 uur tot 05:00 uur. Dit is mede vanwege de opening van de middag- en avondscholen. 

Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2

Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zullen geen dispensaties worden verleend.

Maatregel 3

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze

bijeenkomsten zijn toegestaan uitsluitend indien en voor zover niet meer dan 50 personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn.

Maatregel 4

Sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden. Onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan.

Maatregel 5

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6

Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.

Maatregel 7

Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open, mits zij beschikken over terrassen in de openlucht.

Verder zijn opengesteld: recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, yoga dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden, contactberoepen, zoals de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops en markten. Dit alles volgens de geldende protocollen met inachtneming van de Covid-maatregelen.

Maatregel 8

Met betrekking tot internationale vluchten: de grens via de lucht is

uitsluitend geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden: het kunnen overleggen van een negatieve Covid-19 test en een verplichte quarantaineperiode van 10 dagen.

Maatregel 9

Vluchten naar het binnenland worden hervat onder naleving van de

protocollen en na doorlichting van de luchthaven Zorg en Hoop.

error: Kopiëren mag niet!