VSB doet beroep op regering governmenttake op diesel te heroverwegen

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft woensdag schriftelijk een beroep gedaan op de regering om de government take op diesel ‘op grond van de te verwachten explosie van prijzen’ te heroverwegen. ‘Het grootste gedeelte van de transportsector maakt gebruik van diesel als brandstof’, zo schrijft de VSB.

‘Wij hebben kennis genomen van de verhoogde brandstofprijzen, welke een logisch gevolg zijn van de recente wisselkoersaanpassing.’

‘De meeste productie- en landbouwbedrijven werken met machines die diesel als brandstof gebruiken. Het hoeft geen verder betoog, dat de doorwerking van verhoogde dieselprijzen een enorme kostenverhoging voor de Surinaamse samenleving teweeg zal brengen.’

Volgens de VSB levert de government take op gasoline reeds een behoorlijke bijdrage aan de economie.

Het beroep van de VSB is gericht aan minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: