Roseline Daan nieuwe directrice directoraat Cultuur

Roseline Daan is met ingang van woensdag de nieuwe directrice van het directoraat Cultuur, dat valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zij neemt het roer over van Elvira Sandie. Bij dit moment werd het personeel toegesproken door zowel minister Marie Levens als de nieuwe directrice, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Met de aanstelling van Daan gaat het directoraat Cultuur een andere fase in. Het personeel is lange tijd in staking geweest vanwege een conflict met de vorige leiding.

In haar toespraak benadrukte minister Levens het belang van cultuur. ‘In tijden van verdriet help cultuur. Ik vergeet nooit dat tijdens een paar donkere dagen in de jaren ‘80, het cultuur was die ons op de been heeft geholpen. Het was het gezang, het gebed, de koren en de kunst die ons gedwongen hebben om tot een natie te komen.’  Levens heeft een goed gesprek gevoerd met de scheidende directrice Sandie, die zij bedankte voor het geleverde werk.

’Er wordt gezegd dat dit directoraat een moeilijk directoraat is. Ik geloof dat niet. Er is voor alles een oplossing als we naar elkaar luisteren en met elkaar afstemmen’, zo sprak Daan. Zij heeft laten weten altijd een luisterend oor te hebben voor het personeel. 

Daan: ‘Als jullie iets met mij willen bespreken, loop mij tegemoet en wij praten erover. Wij gaan dit beleid uitvoeren in overleg met elkaar. Niemand is elkaars meerdere. Gelijkwaardigheid en respect zijn twee belangrijke zaken. Wil je gerespecteerd worden, dan moet je dat ook eerst hebben voor een ander. Kom niet aan het werk om die stoel warm te houden, kom aan het werk om te werken. Ga er niet vanuit dat jouw bijdrage te klein is. Elke bijdrage is van belang en wordt van harte verwelkomd.’

Het directoraat beschikt over personeel dat veel weet over cultuur en genoeg ervaring heeft. Met de nieuwe directrice heeft de minister afgesproken, dat er naar het personeel geluisterd moet worden. ‘Zij kunnen ons helpen richting geven welke kant de cultuur op moet gaan.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: