Afdeling Jeugdzaken Korps Politie Suriname leidt jeugdrechercheurs op

De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname is op 24 augustus gestart met het trainen van ‘nieuwe’ jeugdrechercheurs.

Om zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de diensten van de afdeling Jeugdzaken verder te verbeteren heeft zij jonge, gedreven en pas afgestudeerde rekruten van de politieopleiding aangetrokken, zo meldt het korps vandaag, maandag 21 september.

De selectie van deze groep heeft na een screening plaatsgevonden. Voor de groep is gekozen, omdat deze jonge politiemensen een hele belangrijke rol kunnen vervullen binnen het jeugdbeleid. Zij worden opgeleid en begeleid om goede bewakers te worden van het jeugdbeleid, aldus het korps.

De training is gestart met een oriëntatie in het werkveld. Zo zijn bezoeken gebracht aan verschillende kindertehuizen. Het theoretisch deel bestond uit een basistraining, waarin verhoortechnieken algemeen en in zedenzaken aan bod zijn gekomen. Daarna zijn vaardigheden en inzichten bijgebracht inzake onderzoeken (voornamelijk in zedenzaken) en dossiervorming.

Naast de training zijn verschillende presentaties gehouden door personen die verbonden zijn aan Jeugdzaken vanwege de behartiging van de belangen van het kind, zowel op strafrechtelijk- als sociaal maatschappelijk gebied.

De presentaties zijn gehouden door:

1. Officieren van Justitie mr. M Winter en mr. R. Nunes

2. Dokter Kloof van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Kinderarts

3. Kinder- en Jongeren Telefoonlijn 123, mr. J. Dundas

4. Bureau Familierechtelijke Zaken (BuFaz), mr. M. Graskamp, mr. H. Eddoh, M. Risseeuw, G. Holwijn en N. Neede

5. Medisch Maatschappelijke Dienst van het AZP, N. Burleson BA., S. Manbodh BA. en M. Brewster BA.

Het praktisch deel van de training wordt afgewerkt met het nabootsen van praktijksituaties, waardoor tegelijkertijd een toetsing van de theoretische kennis plaatsvindt. De eerste fase van deze training is afgesloten met een certificaatuitreiking.

De jonge jeugdrechercheurs zullen zich onder begeleiding verder specialiseren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: