President Santokhi installeert Raad van Toezicht MI-GLIS

Opvallend lid in Raad van Toezicht is Wayne Telgt

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag de Raad van Toezicht bij het Management Instituut GLIS (Grondregistratie en Landinformatie Systeem) geïnstalleerd, voor een periode van vier jaar. De raad wordt geleid door mr. Anenda Veldman en bestaat verder uit de leden Aditkoemar Sewnandan, Wayne Telgt, Dinesh Kalpoe en Riedo Banai. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Het GLIS geeft onder meer invulling aan het grondwettelijk recht op bescherming van eigendommen van burgers en investeerders. 

President Santokhi zei, dat het belangrijk is dat dit orgaan de visie van de regering meeneemt. Hij tijdens de installatie gesproken over de doelstellingen, de taken, de randvoorwaarden van het systeem van registergoederen en de structuur van GLIS.

De taken van de Raad zijn onder andere toezicht houden op de werkzaamheden van het bestuur en een adviserende functie richting het bestuur.

President Santokhi vroeg de leden ook de GLIS Wet goed te bestuderen.

Verder benadrukte hij, dat Raad van Toezicht good governance moet waarborgen binnen het GLIS. Het staatshoofd deed een beroep op de Raad om de dienstverlening naar het publiek toe te verbeteren.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Anenda Veldman zei, dat eerst de overdracht van de gewezen raad aan de huidige moet plaatsvinden. De nieuwe Raad zal de huidige situatie vaststellen waarna een kennismaking volgt met het bestuur van het GLIS. Bij zo’n belangrijk instituut als het MI GLIS verwacht de voorzitter, dat er veel werk aan de winkel is. De nieuwe Raad zal zich ook beijveren om het vertrouwen aan de samenleving te geven. 

Tijdens de installatie van de nieuwe Raad waren ook aanwezig de politieke leiders Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) en Gregory Rusland (NPS)  en minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: