Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize F. had vis in massala;

Huize M. had cassave pap met kokosmelk;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: vis in massala, cassave pap met kokosmelk

Recept Kipsaté:

Ingrediënten: 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 2 eetlepels ketjap; ½ theelepel sambal

Benodigdheden: 8 sate-stokjes

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes. Hak de knoflook fijn en meng met de ketjap. Voeg ook de sambal hierbij. Voeg dit toe naar smaak; hoe meer, hoe pittiger de marinade wordt. Voeg nu de blokjes kip toe aan het geheel en laat zo lang mogelijk, maar minimaal 30 minuten, marineren.

Als de kip lang genoeg gemarineerd blijft, rijg de blokjes kip dan aan de saté-stokjes. Bak de kip saté nu op de grill of de BBQ tot de kip gaar is, dit duurt afhankelijk van de dikte rond de 5 tot 7 minuten.

(Bron: leukerecepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: