BREAKING: SPSB-directeur Kromosoeto achter slot en grendel

De directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, is vandaag aangehouden door de politie. Dit is bekendgemaakt door het Korps Politie Suriname. Er loopt bij’ het Openbaar Ministerie al enige tijd een onderzoek naar malversaties bij de SPSB door onder andere directieleden en andere functionarissen.

Volgens de politie is Kromosoeto in verzekering gesteld in het verlengde van het omvangrijk strafrechtelijk onderzoek tegen de oud-governor van de Centrale Bank van Suriname Robert van Trikt en de onvindbare verdachte oud-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad.

De SPSB-directeur wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, ‘gekwalificeerde’ verduistering en oplichting.

Kromosoeto zou onder meer op gezag van Hoefdraad SRD 272,9 miljoen hebben gestort op een rekening van een Woningbouwfonds. Dat vond plaats op de dag dat de nieuwe regering werd geïnstalleerd. Hiermee trachtte de regering Bouterse te voorkomen dat de salarissen over juli en vakantiegelden van ambtenaren niet konden worden betaald.

Kromosoeto was in mei weer aan de slag gegaan, nadat hij bijna een jaar met verplicht verlof was. Uit een accountantsonderzoek naar zijn handelingen bleek echter, dat geen strafbare feiten waren begaan.

De afdeling Fraude van de politie is belast met het strafrechtelijk onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: