Particuliere bushouders bereid om dezelfde Covid-protocollen te hanteren als bij schoolvervoer

De PL-bushouder Amrish Sidhoe is van mening dat er genoeg bushouders zijn die bereid zijn om met minder passagiers te rijden. Initieel had PLO de indruk gewekt dat het geen zin heeft om slechts 14 personen te vervoeren in een bus met 25 tot 30 zitplaatsen. Sidhoe zegt tegenover Dagblad Suriname dat het schoolvervoer bewezen heeft dat rijden met de Covid-protocollen werkbaar is. “Waarom zou dat dan bij ons niet kunnen? Het enige wat we vragen, is een tariefaanpassing.”

Sidhoe voert aan dat die tariefaanpassing geen probleem moet vormen, aangezien burgers bereid zijn om de taxi en pendelbussen te betalen. Hij benadrukt dat ook na de tariefaanpassing het busvervoer goedkoop zal zijn. Tot dusver hebben PLO en het transportministerie geen compromis kunnen bereiken over de nieuwe tarieven. Er wordt zelfs gesuggereerd dat normalisatie van het particulier busvervoer in de resterende maanden van 2020 niet van de grond komt.

Het onderwijsministerie heeft voor wat betreft het schoolvervoer Covid-protocollen uitgezet om de scholieren op een veilige manier te vervoeren. Bussen met een capaciteit van 25 tot 26 personen mogen maximaal 12 scholieren vervoeren, bij 30 is het maximum 14, 22 bij 45, 25 bij 50 en 26 bij een 60 personenbus. De klapstoelen mogen niet gebruikt worden. Voor eenieder die de schoolbussen betreedt, is het verplicht een mondkapje te dragen en de handen te ontsmetten. Sidhoe ziet geen enkel probleem om deze Covid-protocollen ook te hanteren in het particulier busvervoer.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: