Onderwijs, een sieraad in Ramgoelamproject

In gesprek met bewoners van de Kokostraat, Fefistonstraat, Eridoriestraat, Pikipawstraat, Wakatjopustraat en Zaklopenstraat in het Ramgoelamproject, dat deel uitmaakt van het Ressort-Latour, kwam naar voren dat de buurt niet onderdoet voor andere wijken in de stad.

Bedrukt gemoed

Juridisch student: “De zon schijnt voor iedereen en als het regent, worden wij allemaal nat. De financieel-economische en andere misdaden van de NDP en de Coronavirusdreiging scheppen een benauwend leefklimaat. Iedereen, arm en rijk, heeft een bedrukt gemoed.”

Hoogmoed

“De één is arm en de andere rijk. De criminalisering van de bewoners van Ramgoelam doet ons burgers en Suriname veel kwaad. Het leven in andere ressorten is even of zorgwekkender. De burgers worden niet gelijk behandeld. Bewoners van andere buurten kijken neer op Ramgoelamproject. Wij dragen de naam van een ongure buurt, drugs- en rovershol. Alles en iedereen wordt hoogmoedig onder een kam geschoren. Uit ervaring weet ik dat het leven buiten Ramgoe ook geen rozengeur en maneschijn is.”

Onderwijspotentie

 “De onderwijspotentie van Ramgoelam wordt onderschat. Onderwijs is het beste wat het Ramgoelamproject te bieden heeft. Ik ben jarenlang schoolleider geweest op meerdere scholen in de omgeving. Er bestaat honger naar onderwijs. Ik heb ter plaatse het onderwijs kwalitatief, kwantitatief en qua accommodatie zien groeien. Veel van mijn Ramgoelam-leerlingen hebben verder gestudeerd en zijn opgeklommen in de maatschappij”, zegt de gepensioneerde leerkracht/schoolleider, Bernard Rensch (72).

Dag- en avondschool

“Het onderwijssucces in het Ramgoelamproject en omgeving is in hoge mate te danken aan leergierigheid en de drang van de bevolking om hogerop te komen. In de loop van de tijd hebben overheid en particulieren avondscholen opgezet. Bigi sma skoro deed het goed. De leerlingen stroomden door naar voortzet en hoger onderwijs.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: