Suriname start WK-kwalificatie in oktober

Het nationaal elftal van Suriname start in oktober met de Concacaf-kwalificatiewedstrijden voor de FIFA World Cup 2022 die gehouden wordt in Qatar. Ondanks Covid-19 zullen de  kwalificatiewedstrijden van start gaan. De nieuwe methode van de Concacaf-kwalificaties voor FIFA World Cup 2022 bestaat uit drie ronden. Deze methode geeft alle deelnemende landen de kans om te strijden voor drie en een halve WK-tickets. De eerste ronde van de kwalificatiereeks wordt gespeeld tussen de landen die gerangschikt zijn op de posities 6-35 op basis van de FIFA-ranglijst van 16 juli 2020. Suriname staat op de 15e plek in Concacaf. Deze 30 landen worden verdeeld in zes groepen van vijf. De zes hoogst gerangschikte teams, El Salvador, Canada, Curaçao, Panama, Haïti en Trinidad & Tobago worden ingedeeld in de groepen A tot en met F. Elk land komt één keer uit  tegen elk ander land in hun groep en speelt in totaal vier wedstrijden; twee thuis en twee uit. Deze interlands worden gespeeld in de FIFA-wedstrijddagen van oktober 2020 en november 2020. Aan het einde van de eerste ronde gaan de zes groepswinnaars door naar de tweede ronde. De loting moet nog plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: