Recidivist in vrijheid gesteld

Hoewel Etienne H. zelf niet in het bezit is van een voertuig is hij vrijwel altijd in het bezit van een autoaccu. De man wordt verdacht van diefstal van een autobatterij van een medewerker van de Command Center. Een collega-politieman getuigde afgelopen woensdag in deze zaak. Deze getuige stelde “hij wordt vaak aangehouden en steeds heeft hij een accu bij zich”. Ter hoogte van TBL verdween op 5 maart een batterij uit een auto, waarvoor op 10 maart de verdachte werd aangehouden. Er zijn camerabeelden waar op die bewuste dag de verdachte te zien is. De getuige zegt er zeker van te zijn dat het Etienne H. is die hij ook aan zijn loop en houding herkent. Op de beelden zegt de politieman dat de verdachte richting de auto loopt en daarna niet terugkeert. De politie hield de verdachte aan met in zijn bezit, een autoaccu. Echter was deze batterij zwart-rood terwijl die van de benadeelde groen van kleur was. De getuige haalde ook aan dat de verdachte altijd in het bezit is van gereedschappen als schroevendraaiers en verstelbare sleutels, maar de man is zelf geen autobezitter.

Officier van justitie Mirella van Dijk hield de man voor dat hij een lange staat van dienst heeft als het gaat om aanhoudingen, maar de man reageerde dat hij zijn leven heeft gebeterd vanaf het overlijden van zijn moeder. De officier herinnerde de man dat hij dit jaar toch alweer twee keren is aangehouden. De man gaf toe drugsgebruiker te zijn. Zijn raadsman Kris Boendhiestelde echter dat uitgaande van de aangifte het niet om dezelfde autobatterijen gaat. De advocaat vroeg daarom of zijn cliënt naar huis mocht. “De aangever heeft aangifte gedaan voor een accu die niet bij hem is aangetroffen”, zei Boendhie. Rechter Maureen Dayala stelde de man in vrijheid op voorwaarde dat hij 12 augustus aanwezig is bij het requisitoir van officier Van Dijk.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: