3 brandweermannen positief getest op Covid-19

Brandweerkazerne nog niet door BOG ontsmet 

Bijkans 10 brandweermannen zijn op woensdag 15 juli teruggekomen van hun detachering te Moengo. Enkele van deze brandweerlui voelden zich onwel, althans vertoonden symptomen van het Coronavirus. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat bij terugkeer naar de stad 3 brandweerlieden uit deze groep positief zijn getest op het Covid-19. Zij zijn thans in overheidsquarantaine geplaatst. Hun gezondheidstoestand is stabiel. De overige 7 mannen zijn ook getest en hun resultaat is tot op dit moment negatief.


Op de vraag of de kazerne is ontsmet, wenste Pinas niet te reageren. Vanuit betrouwbare bron verneemt de krant dat de kazerne zelf door de aanwezige brandweerlieden is ontsmet. De vraag die nu rijst, is of de voor dit doel ingezette brandweerlui wel opgeleid is om vakkundig te werk te gaan bij deze ontsmettingswerkzaamheden. Het is algemeen bekend dat haast alle kazernes voorzien zijn van bedden en ander inboedel. “Hoe secuur wordt de kazerne ontsmet? Wie geeft de zekerheid omtrent de ontsmetting en de verdere besmettingen?” Deze vragen zijn door enkele kritische brandweerlieden aan de krant kenbaar gemaakt. De vragen zijn vooralsnog onbeantwoord gebleven. De overheid heeft de kazerne niet ontsmet en dat vindt men toch wel een kwalijke zaak.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!