Zwaar vrachtvliegtuig op weg naar Zanderij om Russische helikopter op te halen

Momenteel vliegt een zwaar vrachtvliegtuig vanuit Amerika om naar verluidt de Russische helikopter in Suriname op te halen. De helikopter, een Mil Mi-17 zware transport helikopter is sinds begin februari van het jaar in ons land. Het verblijf daarvan bleef aldoor onder mysterieuze omstandigheden. Informatie omtrent het toestel bleef schaars. Voormalig minister van Volksgezondheid Antoine Elias gaf destijds aan dat het toestel voor ontwikkeling van het binnenland was. Echter werd het toestel ingezet voor het voeren van politieke propaganda, met name het verdelen van de beruchte paketten door de NDP. Na de verkiezingen gaf huidige President Chan Santokhi aan dat er juridische kwesties speelden en dat het toestel niet meer inzetbaar was voor hulpverlening bij de covid-crisis in het binnenland. Nu blijkt dat het toestel wordt opgehaald door een Russisch transport vliegtuig.

SAM

error: Kopiëren mag niet!