“Uiteindelijk accepteren in welke toestand het land zit en het beste van maken”

Het is vandaag al de vierde dag dat de Centrale Markt van Suriname openstaat. De opening van de markt was een grote opluchting voor de standhouders, die al enkele maanden hun producten niet aan de man konden brengen. Zij mochten afgelopen zaterdag voor de markt openging hun stand schoonmaken en bevoorraden. Uit verschillende reacties van de standhouders blijkt dat de aanloop van de markt niet goed is. De meeste standhouders constateren dat men niet kan komen, vanwege de angst voor het virus en daarnaast rijden er geen bussen. Ook zijn mensen nog niet op de hoogte van de opening van de markt. “Er is helemaal geen aanloop. Je kan gillen van de ene hoek naar de andere en je hoort je eigen stem”, zegt een standhouder tegenover de krant. “Ik ben blij dat de markt open is. Er zijn ook niet veel standhouders die meedoen aan de verkoop. Vroeg in de ochtend zie je nog de grote handelaren en daarna zie je net een paar die meedoen met de verkoop.”

“Ik ben blij dat de markt open is, maar ik vind het toch het beste als het weer dicht gaat”, zegt een andere standhouder. “Ik vind het zelfs niet een goed idee, want ik wil verdienen, maar we zitten intussen met bijna meer dan 800 gevallen. Om meer te voorkomen, denk in niet dat het een goed idee is. Het komt zo zeker wel nadelig uit voor anderen, maar kijk nu naar de toestand. Uiteindelijk ga je met meer dan de helft van je goederen naar huis.” Een andere standhouder geeft aan dat de bevolking nog moet wennen aan de nieuwe toestand waarin het land verkeert. “Het gaat wel moeilijk. Ik zie het aan de meeste mensen die de maatregelen niet optimaal in acht nemen, maar als wij willen verdienen en het beste van willen maken, moeten we uiteindelijk accepteren in welke toestand het land zit en het beste van maken. De markt zal dan veel bezoekers aantrekken, maar zij moeten dan zelf op hun eigen veiligheid letten en niet wachten op derden voor een waarschuwing.” Een andere standhouder geeft aan dat haar stand nog niet open is, omdat zij nog bezig is met het treffen van voorbereidingen. “Ik zie zelf dat er geen aanloop is, maar om te verdienen gaan wij uiteindelijk moeten proberen.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!