Covid-19 besmettingen blijven toenemen

Waren er woensdag nog maar liefst 33 nieuwe positieve meldingen van Covid-19, op donderdag waren het er een schrikbarende 46. Dat betekent dat de versoepeling niet werkt zoals dat zou moeten, of dat men zich toch te weinig rekenschap geeft van het blijvende gevaar.

Bij het Centraal Laboratorium van het BOG waren er vandaag 25 positieve tests en in het lab van het AZ waren er 21. 

Maandag en woensdag waren er geen persconferenties van het Covid-team, vandaag zou de formele overdracht of transitie plaatsvinden naar het nieuwe team, en hopelijk wordt er morgen wel een persconferentie gehouden door het nieuwe team, en wordt er ook meer duidelijkheid verschaft over de sterke stijgingen.

Er zijn op dit moment 287 actieve gevallen en 886 positieve. 581 personen staan vermeld als genezen, terwijl er gelukkig nog “slechts” 18 doden gevallen zijn tengevolge van het virus. Er liggen nu 8 mensen op de IC, twee meer dan bij de laatste vermelding, 238 personen in quarantaine en nog altijd 10 vermeld als Loss to Follow Up (LTFU).

Dagblad Suriname wenst alle zieken een spoedig herstel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: