Accommodatie voor ongeveer 400 personen bij inauguratie president en vp

Gajadien: ‘Inauguratie goedkoper dan voorgaande keren’

Vandaag vindt de inauguratie van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk plaats.  Op het open terrein van het Onafhankelijkheidsplein, alwaar de ceremoniële plechtigheden zullen plaatsvinden, mogen rond de 400 personen aanwezig zijn. Dat zegt coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien, voorzitter van de parlementaire commissie die belast is met de organisatie van deze ceremoniële plechtigheden, op vragen van Dagblad Suriname. De VHP’er voert aan dat vanwege de financiële situatie in het land en de heersende Covid-19 crisis de kosten voor de inauguratie zwaar zijn gedrukt en hierdoor veel minder zijn in vergelijking met de inauguraties van voorgaande presidenten en vp’s. Het exact bedrag kon hij de redactie gisteren niet aangeven, vanwege de snelheid waarmee de commissie aan de slag moest sinds de installatie afgelopen dinsdag. De inauguratie van president Desi Bouterse in 2015 in de Anthony Nesty Sporthal kostte het land enkele miljoenen SRD’s, terwijl ook veel buitenlandse staatshoofden als topgasten werden uitgenodigd. Onder hen was ook president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo van Equatoriaal-Guinea. De commissie uit 2015 had ook een maand tijd om de plechtigheden voor te bereiden. Burgers en de pers kunnen alleen op uitnodiging op het Onafhankelijkheidsplein komen, vanwege de Covid-19 crisis.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: