Verkeer volledig klem vanwege vooroefening defilé

Wij leren het maar niet in dit land om activiteiten vooraf kenbaar te maken. Vanwege oefeningen voor het defilé werden gisteren belangrijke verkeersaders hartje stad afgesloten, zonder dat de politie de moeite nam dit vooraf bekend te maken. Mensen zaten uren in de file. Het schijnt dat de politie in de ochtend pas bekendmaakte dat in verband met de inauguratie van de president van de republiek Suriname, op donderdag 16 juli 2020, het verkeer op de navolgende wegen zal worden omgelegd, te weten de kruising gevormd door de Henck Arronstraat en de Tourtonnelaan, Rooseveldkade/ kleine Waterstraat, de Miranda- /Lim A Postraat vanaf De Nationale Assemblee (DNA), Watermolenstraat/ Lim A Postraat – Noorderkerk- /Lim A Postraat,  Roseveldkade /Wulfingstraat, Roseveldkade /Grote Combeweg, Henck Arronstraat/Grote Combeweg. De wegafsluiting zou plaats vinden op dinsdag 14 juli van 08.00-13.00 uur voor de vooroefening van de parade/defilé. Waarom de oefening precies tijdens de ochtendspits moet plaatsvinden, is niet duidelijk, noch minder is het duidelijk waarom de oefening niet op secundaire wegen kan plaatsvinden, maar perse in de binnenstad, tot ergernis van weggebruikers. Door de late melding waren weggebruikers al op straat en kwamen vreselijk klem te zitten. Mensen kwamen uren te laat op hun bestemming aan. De strafzitting begon na 10.00 uur, omdat de officier van justitie meer dan een uur vastzat in de file.

Op donderdag 16 juli vindt de wegafsluiting wederom plaats tussen 08.00 – 13.00 uur. Op de weggebruikers en het personeel van de omliggende kantoren wordt het beroep gedaan met het bovenstaande rekening te houden en bevelen en aanwijzingen van de politie ter plekke stipt op te volgen.

(foto’s: Regilio Derby)

error: Kopiëren mag niet!