Gekozen president Santokhi bezoekt scheidende president Bouterse

Gekozen President Chandrikapersad Santohki heeft woensdag op het Presidentieel Paleis een bezoek gebracht aan scheidende President Desiré Bouterse. Tijdens dit onderhoud is er wederom stilgestaan bij de overgang van de regering Bouterse-Adhin naar de regering Santohki- Brunswijk. Beide functionarissen hebben in de afgelopen periode het belang van een vlotte overgang benadrukt.

Als resultaat is uit de vele overlegmomenten voortgekomen dat President Bouterse de regeermacht eerder dan gepland zal overdragen. Intussen zijn de voorbereidingen daartoe reeds vergevorderd en zal de gekozen President Santohki op donderdag 16 juli op het Onafhankelijkheidsplein, tijdens een bijzondere openbare vergadering van De Nationale Assemblee, worden ingezworen. De ceremonie zal live te volgen zijn via de diverse tv-stations. De covid-19 regels zullen ook bij deze plechtigheden strak nageleefd moeten worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: