Marinus Bee nu DNA-voorzitter

Marinus Bee is dinsdag bij enkele kandidaatstelling gekozen tot voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Hij volgt Ronnie Brunswijk op, die maandag gekozen is tot vicepresident van de Republiek Suriname. Fungerend voorzitter Dew Sharman droeg de voorzittershamer gelijk na het afleggen van de eed over aan Bee. Het parlement bestaat nu uit 48 leden. De aftredende vicepresident Ashwin Adhin is nog niet toegelaten, terwijl nu ook Brunswijk en president-elect Chan Santokhi afstand doen. Adhin wordt na donderdag beëdigd en toegelaten als parlementariër. In de plaats van Santokhi schuift Henk Aviankoi bij de VHP op in Wanica. In de plaats van Brunswijk schuift Genevievre Jordan bij de Abop op in Marowijne. Bee zit nu voor een derde termijn in het parlement en heeft dus al 10 jaren ervaring als assembleelid. De Abop/PL-fractie wordt voor nu geleid door Diana Pokie.

Mijlpaal voor Marowijne

“Weer een jongeman uit Marowijne die de voorzittershamer in De Nationale Assemblee (DNA) overneemt”, zei Asiskumar Gajadien, fractieleider van de coalitie. Hij verwacht dat Bee een goede job zal doen, gezien zijn opstelling naar alle leden toe. De VHP’er merkte op dat iedereen een droom kan realiseren. NPS-fractieleider Gregory Rusland merkte op dat zelfs bij een djoegoedjoegoe in de zaal, Bee in staat is rust te brengen. Diana Pokie noemde Bee de persoon die haar heeft overtuigd om naar de Abop te komen. “Hij heeft me opgevangen en begeleid”, zei Pokie. NDP-fractieleider Andre Misiekaba stelde dat Bee bekend staat als een evenwichtige persoon. “Bala meki Gadu kibii yu”, aldus de NDP’er. PL-assembleelid Evert Karto is ervan overtuigd dat Bee in staat zal zijn met alle kennis en ervaring het huis van de democratie op een waardige wijze te leiden.  Brunswijk merkte op dat hij de weg heeft opengekapt voor Bee en feliciteerde hiermee vooral Marowijne, waar zowel hij als Bee afkomstig zijn. Vicepresident Ashwin Adhin merkte op dat Bee iemand is die zeer correct is en zich nimmer heeft misdragen.

FR

error: Kopiëren mag niet!