NL4SU hartverwarmend

Euro 1.2 miljoen voor Suriname


De voorlopige tussenstand van de NL4SU benefietactie is bijna 1.2 miljoen euro. De benefietavond ‘Nederland voor Suriname’ (NL4SU) heeft als tussenstand nu al bijna 1.2 miljoen euro opgeleverd. Woensdag heeft de uitzending, die gepresenteerd werd door Humberto Tan en Jörgen Raymann, 540.000 kijkers getrokken, volgens Stichting Kijk Onderzoek. Het op NPO1 uitgezonden NTR-programma belandde daarmee op de 14de plek in de lijst met de best bekeken programma’s. De actie leverde binnen 90 minuten al meer dan 500.000 euro op.

De benefietavond is op verzoek van SU4SU georganiseerd door cabaretier en presentator Jörgen Raymann en Mildred Roethof van Human Nature Films om Suriname te helpen met de bestrijding van het Coronavirus. SU4SU bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de NL4SU benefietactie. Het SU4SU Fonds is in maart 2020 opgezet door Fernandes Concern Beheer, Staatsolie en Surinam Plastic Manufacturing NV, die het belang zagen in het op orde brengen van onze zorginstellingen, zodat deze voorbereid zijn op een eventuele uitbraak van het Covid-19 virus. Het fonds wordt beheerd door de VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven) en een medisch crisisteam van AZP beoordeelt alle aanvragen.

Bijzonder blij

Bryan Renten, voorzitter van de VSB, zegt bijzonder blij te zijn met alle steun die is ontvangen. “Hartverwarmend. Dit is het resultaat van het harde werken van een heleboel mensen in Suriname en in Nederland, die zich geheel belangeloos inzetten voor een nationale zaak”, reageert Renten. “Het doet ons ook bijzonder goed dat men erop vertrouwt dat de VSB de gelden op een richtige en transparante manier beheert. Dit resultaat bevestigt wederom de bijzondere band die we hebben met Nederland.” 

Publicatie geldenbeheer
De voorzitter van de VSB laat over de publicatie van het beheer van de gelden weten dat ze tussentijdse accountsoverzichten krijgen, die voor de donateurs zijn besteed. Renten geeft aan dat er ook anonieme donateurs zijn waar er rekening mee wordt gehouden. “Over wat we aankopen, worden overzichten bijgehouden op de website van SU4SU.” 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: