Urenlang jagen naar werkende ATM-machines

“De banken stimuleren juist het aantal Coronabesmettingen”

Het niet meer tijdig bevoorraden van de pinautomaten ofwel ATM-machines door de verschillende banken zorgt voor veel ongerief bij cliënten. Vooral op Paramaribo Noord bleek dit een ware nachtmerrie te zijn het afgelopen weekend. “Ik moest uren rondrijden om een werkende ATM-machine te vinden. Ik ben rekeninghouder van de Hakrinbank en kies ik vaak ervoor om bij pinautomaten van deze bank te pinnen. Maar 90% van de pinautomaten op Noord deden het niet het afgelopen weekend. De ene bij het Zorghotel en de andere bij Chi Min aan de Anton Dragtenweg, bij Best Mart en bij SOL aan de Jozef Israëlstraat, op de hoek van de Gompertstraat en Mahonylaan waren allemaal defect of buiten werking. Grappig genoeg plaatst de bank een bekendmaking op haar Facebookpagina over welke ATM-machines tijdens deze Coronaperiode wel op tijd worden bevoorraad met SRD’s. Maar het is gewoon misleiding. Zo verwijzen ze de rekeninghouder naar de SOL aan de Jozef Israëlstraat, maar daar is de ATM-machine in de shop geplaatst, terwijl klanten geen toegang hebben tot de shop. Erger nog, de machine is defect”, zegt een zeer geïrriteerde Mohamed aan de krant. Hij voert aan dat hij noodgedwongen naar het Hakrinbank-filiaal aan de Tourtonnelaan moest, maar een meterslange rij voor de pinautomaat aantrof. “Ik reed maar door, want zo stimuleren de banken juist het aantal Coronabesmettingen. De persoon die dit idee heeft bedacht, mag met ontslag. Het is de grootste stommiteit om alle mensen naar één locatie te dwingen, terwijl je de mensen juist zou moeten verspreiden door alle ATM-machines op tijd te bevoorraden. Ik heb geluk gehad dat een pinautomaat van de Republic Bank het wel deed”, benadrukt Mohamed tot slot. De pinautomaat liep uiteindelijk afgelopen zondag leeg, waardoor haast nergens op noord de mogelijkheid meer bestond om te pinnen.

Daglimiet weer verhogen

Mohamed ergert zich vooral eraan dat ook de daglimiet is teruggebracht naar maximaal SRD 1.000, terwijl het inkopen van een paar spullen al gouw deze SRD 1.000 overschrijdt. “Het leuke ervan is dat je op het scherm van een Hakrinbank-ATM nog kan lezen dat je maximaal SRD 2.000 per dag mag pinnen, maar je kan uiteindelijk niet meer dan SRD 1.000 pinnen. Bovendien heb je een heleboel supermarkten die niet over een pos-apparaat beschikken, dus moet ik cash betalen. Ook hun Mope-app stelt weinig voor, aangezien Suriname grotendeels een cash economie is. Ik stel voor om de daglimiet liever te verhogen naar SRD 3.000”, aldus Mohamed.

Ook probleem met DSB-pinautomaten

Ook Sanjana, die rekeninghouder is van de DSB-bank, vertelt haar probleem met ATM-machines. “Afgelopen vrijdag en zaterdag waren een aantal Hakrinbank en DSB ATM’s leeg. Ik noem onder andere de ATM’s bij Adekus, Flora en Hermitage Mall. De pinautomaat aan de Charlesburgweg doet het al een hele poos niet. Het zorgt voor veel ongerief. Gaarne het verzoek om de ATMs tijdig te doen aanvullen”, stelt zij. Sanjana vertelde verder dat zij zelfs op Noord is geweest om te proberen bij een DSB-filiaal ter hoogte van de Wilhelminastraat, maar dat ook daar de machines leeg waren. “Een beleefde security guard liet het ons weten dat de machines niet werkten. Hoe ga je zonder geld eten op tafel brengen?”, stelt zij.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: