NCMT blijft gesprekken voeren met actoren

Zolang er geen medicijn of vaccin voor COVID-19 is, moeten wij ermee leren leven. Wereldwijd keren landen die virusvrij zijn of waar de pieken gepasseerd zijn, terug tot het leven van alledag, maar dan wel met inachtneming van maatregelen. Activiteiten waar grote groepen mensen bij elkaar komen blijven een zorgpunt, omdat die de kans op snelle verspreiding van het virus vergroten.

In dat kader zal het Nationaal COVID-19 Managementteam (NCMT) op vrijdag 3 juli 2020 een onderhoud hebben met de bushouders, zei Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) tijdens de COVID-19 persconferentie van dinsdag 30 juni 2020. Ook schoonheidssalons zullen nader worden geïnformeerd over protocollen in hun onderneming.

Op vragen van journalisten over het wel of niet openstellen van de markten, antwoordde ze dat het NCMT hierover met deskundigen praat. Pas wanneer de beslissing unaniem is, gaan de markten weer open. Verder zal de operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’ zich met assistentie van het Anti-Malaria Campagneteam en het traditioneel gezag concentreren op de verspreiding van COVID-19 in Antonio do Brinco. Met skalian houders zijn er al aftastende gesprekken gevoerd.

Majoor Babel vraagt de samenleving op elkaar te blijven letten. “Vraag waarom iemand geen mond- en neusbedekking aandoet en adviseer mensen op een vriendelijke manier niet in de openlucht te hoesten en niezen, maar dat in hun elle bogen te doen.”

De functionaris gaf aan dat de president Bouterse binnenkort een statement zal doen over het samenscholingsverbod. Verder sprak zij de hoop uit dat sociale controle weer zijn intrede doet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: